GrBusinessForum
Η ελληνική κοινότητα του επιχειρείν


Τουρισμός στην Ελλάδα γενικά

0 likes  
Παράθεση από BusinessWolf, 11-11-2019 22:24: Πως είδε το φόρουμ μας το άνοιγμα της πολιτικής μας ηγεσίας προς τη Κίνα...Πιστεύει κανείς πως θα επωφεληθεί η πραγματική οικονομία μας και θα υπάρξουν επιχειρηματικές ευκαιρίες για μικρομεσαίους;))))

Το παν είναι να μπορέσουμε να τραβήξουμε μαζικά καλοκαιρινούς τουρίστες από Κίνα. Αν το καταφέρουμε μιλάμε θα βουλιάξει η χώρα, είναι αμέτρητοι. Το παν είναι να βάλουν απευθείας πτήσεις από Κίνα για Αθήνα και ως δεύτερο μέτρο να γίνει καλή διαφημιστική καμπάνια εκεί, σε συνδυασμό και με την ιστορία μας.
11-11-2019 22:34 Παράθεση
0 likes  
Χαχα! Έχει έρθει κάποιος σε επαφή με τουρίστα από τη Κίνα??? Οι δε νεόπλουτοι της Κίνας δεν έχουν καμιά αίσθηση ιστορίας και κουλτούρας! Δεν υπάρχει πιο κατευθυνόμενο, μίζερο , καχύποπτο, αγενέστατο, άκομψο Ον από τον Κινέζο τουρίστα! Να μας λείπουν.. Τόσα χρόνια στον τουρισμό και ποτέ μα ποτέ δεν κατόρθωσα να έχω κινέζο πελάτη πλην του Χονγκ Κονγκ...
11-11-2019 23:52 Παράθεση
0 likes  
Ο Κινέζος πελάτης είναι όντως ιδιόμορφος. Τα ενδιαφέροντα τους δεν είναι ίδια με έναν δυτικό. Τον κινέζο τον νοιάζει πιο πολύ η ιστορία, η τέχνη, τα μνημεία και λιγότερο οι έξαλλες διασκεδάσεις σε παραλίες, μπιτσόμπαρα, κλπ Υπάρχουν όμως κάτι πλούσιοι κινέζοι που μπροστά τους οι Άραβες είναι νάνοι. Αυτοί γουστάρουν να μιλάνε για μπίζνες όλη μέρα και συχνάζουν σε καζίνα, και πολυτελή ξενοδοχεία. Αν ποτέ γίνει το ελληνικό, θα είναι το ιδανικό μέρος για τέτοιους
12-11-2019 11:35 Παράθεση
Are you talking to me?
0 likes  
Έτσι όπως διαμορφώνεται η παγκόσμια οικονομία σε συνδυασμό με πολλές ακρότητες απάτης που έχουν γίνει κατα το παρελθόν απο μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον Τουρισμό και συνεχίζουν να γίνονται, οι πελάτες θα εμπιστεύονται μόνο πολυεθνικές ακόμα και για φαί και καφέ! Και βέβαια δεν υπάρχει καμιά διάθεση για κάθαρση! Συνεχώς ακούμε ιστορίες απάτης σε εστιατόρια και καφετέριες σε Τουριστικά μέρη! Οπότε ο Κινέζος τουρίστας που είναι ήδη επιφυλακτικός και καχύποπτος προς τους Ευρωπαίους είναι σχεδόν αδύνατο να ψαχτεί μόνος του και να ξοδέψει άφοβα λεφτά ενώ έχει! Θα κατευθυνθεί πάντα με ξεναγούς οι οποίοι βγάζουν απίστευτες μίζες.. Δυστηχώς πλέον καλοί πελάτες σε μεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις είναι μόνο οι ... εξωγήινοι
16-11-2019 12:44 Παράθεση
0 likes  
Παράθεση από BusinessWolf, 16-11-2019 12:44: Έτσι όπως διαμορφώνεται η παγκόσμια οικονομία σε συνδυασμό με πολλές ακρότητες απάτης που έχουν γίνει κατα το παρελθόν απο μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον Τουρισμό και συνεχίζουν να γίνονται, οι πελάτες θα εμπιστεύονται μόνο πολυεθνικές ακόμα και για φαί και καφέ! Και βέβαια δεν υπάρχει καμιά διάθεση για κάθαρση! Συνεχώς ακούμε ιστορίες απάτης σε εστιατόρια και καφετέριες σε Τουριστικά μέρη! Οπότε ο Κινέζος τουρίστας που είναι ήδη επιφυλακτικός και καχύποπτος προς τους Ευρωπαίους είναι σχεδόν αδύνατο να ψαχτεί μόνος του και να ξοδέψει άφοβα λεφτά ενώ έχει!

Γίνονται ακόμα οι λαμογιές στο βαθμό που γίνονταν παλιά; Νόμιζα ότι είχε βελτιωθεί η κατάσταση Ανέφερες ότι οι Κινέζοι είναι καχύποπτοι προς τους Ευρωπαίους; Τι εννοείς; Τους μεσογειακούς ή όλους γενικά; Παράξενο μου φαίνεται. Και οι ίδιοι οι κινέζοι δεν έχουν το καλύτερο όνομα, έχει πολλά λαμόγια και από αυτούς
16-11-2019 14:52 Παράθεση
0 likes  
Γίνονται χοντρές λαμογιές ακόμα! Μην πω σε μεγαλύτερο βαθμό! Συχνά πυκνά ακούτε όλοι για κάτι τραπέζια πανάκριβα σε διάφορα τουριστικά μέρη! Η τεράστια σφαγή των τουριστών γίνεται όμως από τους ξεναγούς που αυτοί "επίσημα" αναλαμβάνουν την προστασία του Τουρίστα και αυτός πληρώνει άτυπα ένα 20% τουλάχιστον επιπλέον από τις κανονικές τιμές από τα εστιατόρια μέχρι το σαπουνάκι και το λάδι(νταβατζιλίκι να το πω λαϊκά)που καταλήγουν στις τσέπες των Ξεναγών! Και όλα αυτά τα φαινόμενα είναι τελείως ατιμώρητα ! Ούτε τα σχόλια στο ίντερνετ σώζουν την κατάσταση !
16-11-2019 18:14 Παράθεση
0 likes  
Παράθεση από BusinessWolf, 16-11-2019 18:14: Γίνονται χοντρές λαμογιές ακόμα! Μην πω σε μεγαλύτερο βαθμό! Συχνά πυκνά ακούτε όλοι για κάτι τραπέζια πανάκριβα σε διάφορα τουριστικά μέρη! Η τεράστια σφαγή των τουριστών γίνεται όμως από τους ξεναγούς που αυτοί "επίσημα" αναλαμβάνουν την προστασία του Τουρίστα και αυτός πληρώνει άτυπα ένα 20% τουλάχιστον επιπλέον από τις κανονικές τιμές από τα εστιατόρια μέχρι το σαπουνάκι και το λάδι(νταβατζιλίκι να το πω λαϊκά)που καταλήγουν στις τσέπες των Ξεναγών! Και όλα αυτά τα φαινόμενα είναι τελείως ατιμώρητα ! Ούτε τα σχόλια στο ίντερνετ σώζουν την κατάσταση !

Κρίμα. Πρώτη φορά ακούω για αυτήν την τακτική των ξεναγών. Φαντάζομαι τι χρήμα καθαρίζουν στις πλάτες των τουριστών. Να υποθέσω ότι ξεναγοί αναλαμβάνουν ντόπιοι σε στυλ "κλειστό επάγγελμα";
17-11-2019 10:17 Παράθεση
0 likes  
Παράθεση από thales, 17-11-2019 10:17: Κρίμα. Πρώτη φορά ακούω για αυτήν την τακτική των ξεναγών. Φαντάζομαι τι χρήμα καθαρίζουν στις πλάτες των τουριστών. Να υποθέσω ότι ξεναγοί αναλαμβάνουν ντόπιοι σε στυλ "κλειστό επάγγελμα";

Δυστηχώς.. Και όσο πιο "άβγαλτος" σε ταξίδια ο Τουρίστας τόσο πιο κατευθυνόμενος είναι! Και οι Κινέζοι που είναι το θέμα μας είναι οι πλέον χαρακτηριστικοί Τουρίστες αυτής της κατηγορίας! Και οι Ιάπωνες! Διαφέρουν τελείως οι πολίτες της Ταιβάν!! Ίσως έχει να κάνει και με τα καθεστώτα στις χώρες τους.. Ο ξεναγός νομίζω είναι κλειστό επάγγελμα που βγαίνουν απο κάποια σχολή! Έχουν ισχυρό σύλλογο και πολεμάνε όποιον κάνει "παράνομες" ξεναγήσεις! Με τους Ρώσους τουρίστες γίνονταν σημεία και τέρατα μέχρι πριν λίγα χρόνια με πρακτορεία και Ρωσοπόντιους που τους έβρισκαν σε παραλίες, δρόμο, μνημεία και τους τραβούσαν σε χρυσοχοΐα και γουναράδικα.. Καμιά κρατική προστασία στον άμοιρο τουρίστα που γινόταν "βορρά αρπακτικών".. Ο Ελληνικός τουρισμός έχει υποστεί ΑΣΕΛΓΕΙΑ απο κάθε πλευρά και εδώ και 3-4 χρόνια επανεκκινείται με πλήρη έλεγχο απο πρακτορεία, πλοιοκτήτριες εταιρίες και ξενοδόχους! Μόνο ένα ελάχιστο ποσοστό ταξιδεύουν μόνοι τους τουλάχιστον στη Ρόδο!
17-11-2019 11:29 Παράθεση
0 likes  
Όπως και να έχει με τον Τουρισμό, μπορεί κάποιος να μας πει τι άλλη θετική επίπτωση μπορεί να έχει για τον μέσο επιχειρηματία το άνοιγμα των σχέσεων με την Κίνα? Πέρα απο κάποιες θέσεις εργασίας στο λιμάνι , άντε και κάποιους περιφερικά σε αυτό δεν μπορώ να καταλάβω αν ανοίγονται ευκαιρίες για Ελληνικές εταιρίες!
17-11-2019 11:41 Παράθεση
0 likes  
Παράθεση από BusinessWolf, 17-11-2019 11:41: Όπως και να έχει με τον Τουρισμό, μπορεί κάποιος να μας πει τι άλλη θετική επίπτωση μπορεί να έχει για τον μέσο επιχειρηματία το άνοιγμα των σχέσεων με την Κίνα? Πέρα απο κάποιες θέσεις εργασίας στο λιμάνι , άντε και κάποιους περιφερικά σε αυτό δεν μπορώ να καταλάβω αν ανοίγονται ευκαιρίες για Ελληνικές εταιρίες!

Μην ξεχνάς ότι μπορεί οι χώρες και οι αποστάσεις μεταξύ τους να παραμένουν ίδιες, αλλά η τεχνολογία καλπάζει και τα μεταφορικά μέσα εξελίσσονται ραγδαία. Σκέψου μόνο πως ήταν πριν 120 χρόνια χωρίς αεροπλάνα, σκέψου πως ήταν τα μικρά νησιά πριν 60 χρόνια χωρίς αεροδρόμια και δες πως είναι τώρα μετά την κατασκευή αεροδρομιών και τις καθημερινές πτήσεις από Ευρώπη, νησάκια που είχαν το 1/5 ή το 1/10 του τουρισμού που έχουν σήμερα Θέλω να καταλήξω στο ότι μπορεί η Κίνα να φαίνεται μακρινή ως απόσταση, αλλά σε λίγα χρόνια από τώρα, να είναι πολύ εύκολο να έρθουν στη χώρα μας με μία απλή πτήση από Σανγκάη ή Πεκίνο. Αυτό θα σημάνει πολλά εκατομμύρια επάνω στον τουρισμό για τη χώρα και πολλά δισεκατομμύρια επιπλέον που θα ξοδευτούν στη χώρα μας, από όπου θα ωφεληθούν όλοι, ξενοδόχοι, προμηθευτές, ταξιτζήδες, ταβέρνες, τουριστικά είδη, κλπ Προς το παρόν δεν έχουμε προσαρμόσει το προσφερόμενο τουριστικό προιόν μας στα κινεζικά γούστα, στ μέλλον όμως μπορεί εύκολα να γίνει, όπως έγινε με άλλους τουρίστες, πχ η παραλία Κατερίνης γέμισε γουναράδικα σε λίγα μόνο χρόνια. Το ρεζουμέ είναι ότι ο κάθε τουρίστας που προσγειώνεται σε ελληνικό αεροδρόμιο, έχει ένα 1000ρικο για ξόδεμα, και όπο και αν πάει αυτό το χιλιάρικο, καλό θα είναι για τη χώρα. Διαρροές σε πολυεθνικές και μεγάλα all inclusive ξενοδοχεία που στέλνουν το χρήμα έξω πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν, αλλά και πάλι ένα ποσοστό του χρήματος μένει εδώ (εισφορές υπαλλήλων, φόροι, προμηθευτές, μεταφορές κλπ)
17-11-2019 12:31 ΠαράθεσηΑπάντηση: