GrBusinessForum
Η ελληνική κοινότητα του επιχειρείν
0 likes  

Ειδικό νήμα για τις εξελίξεις γύρω από το μεγάλο ζήτημα του κορωνοϊού και πως αυτός επηρεάζει τις επιχειρήσεις και το προσωπικό τους.10-03-2020 12:20 Παράθεση
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός
0 likes  

Πώς πληρώνονται όσοι λείπουν από τη δουλειά λόγω κοροναϊού

Στους ρυθμούς του κοροναϊού προσαρμόζεται η καθημερινότητα χιλιάδων εργαζόμενων στη χώρα μας, καθώς προκύπτουν ζητήματα απουσίας από την εργασία προληπτικά, ή με αφορμή την εκδήλωση της νόσου.

Ποιες είναι όμως οι υποχρεώσεις των εργοδοτών και τα δικαιώματα των εργαζομένων σε τέτοια περιστατικά; Πόσο «ελαστικές» μπορούν να γίνουν οι εργασιακές σχέσεις και τι συμβαίνει με την καταβολή του μισθού σε εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε κατ' οίκον καραντίνα;

Ο έγκριτος δικηγόρος Γιάννης Καρούζος δίνει απαντήσεις για το πως πρέπει να λειτουργήσουν εργαζόμενοι αλλά και εργοδότες, στην περίπτωση εμφάνισης του ιού.

«Με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπιση του ιού, όλες οι χώρες λαμβάνουν έκτατα μέτρα. Στο πλαίσιο αυτό, εξεδόθη από την ελληνική κυβέρνηση η από 25.2.2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία προβλέπει όλα τα μέτρα που λαμβάνονται για την αποφυγή και τη διάδοση του κοροναϊού. Ενδεικτικά αναφέρουμε την υποχρεωτική υποβολή σε κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο, υγειονομική παρακολούθηση, εμβολιασμό, φαρμακευτική αγωγή και νοσηλεία προσώπων, για τα οποία υπάρχουν εύλογες υπόνοιες ότι ενδέχεται να μεταδώσουν άμεσα ή έμμεσα την νόσο, καθώς και προσώπων που προέρχονται από περιοχές που έχει παρατηρηθεί μεγάλη διάδοση της νόσου κ.α», αναφέρει ο κ. Καρούζος.

«Η ανωτέρω κατάσταση, όπως είναι φυσικό, επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα των ατόμων που εμπίπτουν στις συγκεκριμένες κατηγορίες, με αποτέλεσμα να τίθεται και το ζήτημα της δυνατότητας ή μη εργασίας τους. Τούτο δε διότι, είναι πολύ πιθανόν άτομα, τα οποία ταξίδεψαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Ιταλία ή σε άλλες χώρες έξαρσης του ιού, να πρέπει να τεθούν στη λεγόμενη καραντίνα, με σκοπό την εξέτασή τους ως φορέων της νόσου.

Όταν η διάγνωση είναι θετική

Τίθεται λοιπόν, το ζήτημα  αν ο εργοδότης έχει δικαίωμα ή και υποχρέωση να ζητήσει από εργαζόμενο, ο οποίος ενδέχεται να είναι φορέας, να απέχει από τα εργασιακά του καθήκοντα και με ποιες συνέπειες. Επιπλέον, στην περίπτωση αυτή προκύπτει ευλόγως το ερώτημα του αν ο εργοδότης δικαιούται να καταβάλει μισθό, κατά το χρονικό διάστημα που εργαζόμενος παραμένει εκτός εργασίας.

Εν προκειμένω πρέπει να γίνουν ορισμένες επισημάνσεις. Καταρχάς, πρέπει να επισημανθεί ότι σε περίπτωση που ο εργαζόμενος απέχει αυτοβούλως από τα καθήκοντά του, χωρίς να έχει διαγνωστεί ως φορέας της νόσου, τότε η απουσία του θεωρείται αδικαιολόγητη. Σε περίπτωση όμως που ένας εργαζόμενος πράγματι προσβληθεί από τον συγκεκριμένο ιό και διαγνωστεί με αυτόν, επιτρέπεται ο εργοδότης να ζητήσει τη μη προσέλευση του στην εργασία. Η περίπτωση βέβαια αυτή, αντιμετωπίζεται όπως και κάθε άλλη περίπτωση ασθένειας του εργαζομένου. Ως εκ τούτου, ο μισθωτός μπορεί να παραμένει στην οικία του και να λαμβάνει τον μισθό που αντιστοιχεί στις ημέρες απουσίας του.

Όταν δεν έχει διαγνωστεί με τη νόσο

Πιο περίπλοκη είναι η περίπτωση κατά την οποία ο εργαζόμενος δεν είχε μεν διαγνωστεί με την νόσο, υπάρχουν όμως αυξημένες πιθανότητες να είναι φορέας, λόγω επαφής του με άτομα που είχαν νοσήσει ή λόγω επιστροφής του από περιοχές που έχουν παρατηρηθεί πολλά κρούσματα.

Εν προκειμένω, πρέπει να γίνει δεκτό ότι στο πλαίσιο της ευρύτερης λήψης μέτρων προς αποφυγή της διάδοσης της συγκεκριμένης ασθένειας, καθώς και του καθήκοντος προνοίας με το οποίο είναι επιφορτισμένος ο εργοδότης, έχει αυτός υποχρέωση να ζητήσει από το μισθωτό να μην προσέλθει στην εργασία του, καταβάλλοντάς του όμως τον μισθό του. Τούτο δε διότι, ο εργοδότης οφείλει να μεριμνά για το περιβάλλον εργασίας και την ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων που απασχολεί.

Ο εργαζόμενος δύναται φυσικά σε αυτή την περίπτωση να εκτελέσει τα καθήκοντά του από το σπίτι, εφόσον η φύση αυτών συμβιβάζεται με τον συγκεκριμένο τρόπο παροχής εργασίας. Αντιστοίχως δε ο εργοδότης οφείλει να καταβάλει στον εργαζόμενο τον μισθό του.

Τηλε-εργασία

Τη λύση αυτή πρόκρινε ήδη η Ιταλία, μιας και το ζήτημα αυτό έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στη γείτονα χώρα και ήδη αφορά μεγάλο μέρους του ενεργού εργατικού δυναμικού. Έτσι, η Ιταλία προέβη σε τροποποίηση του δικαίου της που αφορά το Smartworking και την τηλεργασία, δίνοντας τη δυνατότητα στους εργοδότες να επιβάλουν μονομερώς το συγκεκριμένο τρόπο εργασίας, χωρίς δηλαδή ατομικές συμφωνίες.

Όταν κλείσει η επιχείρηση

Ακόμη και σε περίπτωση που η επιχείρηση κλείσει λόγω προσβολής των εργαζομένων από το ιό, ο εργοδότης είναι καταρχήν υποχρεωμένος να αμείβει τους νοσούντες εργαζομένους. Είναι βέβαια, προφανές ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα επέλθει μεγάλη οικονομική επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις. Θα ήταν λοιπόν σωστό να υπάρξει μία ειδική πρόβλεψη, όπως επί παραδείγματι μία δυνατότητα επιχορήγησης των επιχειρήσεων για τέτοιες περιπτώσεις από τον ΟΑΕΔ.

Υποχρεώσεις εργοδότη

Ο εργοδότης υποχρεούται να λάβει και όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας προκειμένου να προστατέψει τους εργαζόμενους του. Απαραίτητη είναι εν προκειμένω και η συνδρομή των ιατρών εργασίας, εφόσον απασχολούνται στις επιχειρήσεις. Ειδικότερα, ο εργοδότης πρέπει να χορηγεί τα απαραίτητα και αναγκαία μέσα προσωπικής καθαριότητας, καθώς και του περιβάλλοντος εργασίας.

Σε περίπτωση δε που ο εργοδότης παραλείψει να λάβει τα αναγκαία μετρά για την αποφυγή διάδοσης της ασθένειας μεταξύ των εργαζομένων τότε υπέχει ευθύνες απέναντι σε τυχόν νοσούντες εργαζομένους. Παράλληλα, και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα να απέχουν από την εργασία τους δια επισχέσεως, εφόσον ο εργοδότης δεν λαμβάνει τα ως άνω αναφερόμενα μέτρα.

Τι ισχύει με τις έγκυες εργαζόμενες

Ιδιαιτέρως δε ευαίσθητο θέμα είναι η περίπτωση των εγκύων εργαζομένων γυναικών, οι οποίες θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να απομακρύνονται προληπτικά από την εργασία τους, εφόσον υπάρχουν κρούσματα του συγκεκριμένου ιού.

Πηγή:https://www.insider.gr/hristika/ergasia/132178/koronaios-ti-ishyei-me-toys-misthoys-kai-tin-apoysia-apo-tin-ergasia

10-03-2020 12:21 Παράθεση
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός
0 likes  


14-03-2020 12:37 Παράθεση
0 likes  

Μία πολύ καλή συνέντευξη ενός λοιμωξιολόγου:

https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1062771/koronoios-ellinas-kathigiti-loimoxiologias-pote-tha-ypoxorisei-o-ios-apo-tin-ellada

Αισιόδοξο αυτό που λέει για την Κίνα στο τέλος:

"Στην Κίνα βλέπουμε μια καμπύλη, εντός διμήνου να υποχωρεί η επιδημία. Πιστεύετε ότι θα γίνει κάτι αντίστοιχο και στην Ελλάδα ή στις υπόλοιπες χώρες;

Αυτό είναι το πολύ καλό νέο και πιστεύω ότι κι εμείς ακριβώς σε δύο μήνες γύρω στο Μάιο θα έχουμε βγει σε ήρεμα νερά πλέον."


14-03-2020 17:10 Παράθεση
0 likes  

Ο Δασκαλάκης εξηγεί με ένα μύθο πόσο επικίνδυνος είναι ο κοροναϊός

https://www.in.gr/2020/03/14/tech/o-daskalakis-eksigei-ena-mytho-poso-epikindynos-einai-o-koronaios/

14-03-2020 18:26 Παράθεση
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός
0 likes  
Ήρθε η ώρα για το κράτος και την ΕΕ να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να στηρίξουν τις επιχειρήσεις, όχι μόνο τους δημοσίους υπαλλήλους και τα δικαιώματα τους.
15-03-2020 10:54 Παράθεση
0 likes  

Ήρθαν τα πάνω κάτω για όλους. Ας κάνουμε λίγη υπομονή να δούμε πως θα αντιμετωπιστεί η κρίση. Το πρόβλημα είναι παγκόσμιο και όχι μόνο δικό μας. Φοβάμαι μην έχουμε κανένα κραχ χειρότερο από το 2008 με όλα αυτά. Ήδη οι αγορές καταρρέουν. Πάντως μου έκαναν εντύπωση τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης ώστε να πληρώσει άμεσα το δημόσιο τις οφειλές του προς τις επιχειρήσεις. Έδειξε δηλαδή ότι όλον αυτόν τον καιρό ήταν καθαρά θέμα απόφασης και όχι δυσκολιών. Τραγικό κατά την άποψη μου.

16-03-2020 19:12 Παράθεση
0 likes  

Καταστροφή μεγάλη παιδιά. Για τα εμπορικά τουλάχιστον. Τα μέτρα που ανακοίνωσαν είναι λίγα για την καταστροφή που θα γίνει.


Θα πω δυο λόγια ελπίδας για όλους μας.


Η άνοιξη μπορεί να αργήσει, αλλά θα έρθει.


Θα έρθουν καλύτερες  μέρες.


Έχω ανάγκη κι εγώ, όπως κι εσείς να τα πιστέψω. Όσο κι αν μου φαίνονται πολυ μακρινά. Κατά βάθος πιστεύω ότι ακόμα κι αν δείχνει να καλυτερεύει η κατάσταση, δεν θα αλλάξει τίποτα ως ότου να εγκριθεί θεραπεία. Και εξηγώ. Οι περιορισμοί για τους ευπαθείς θα συνεχίσουν να ισχύουν μόνιμα. Μαζί με αυτούς, θα περιορίζονται και οι δικοί τους, άρα πάλι όλοι. Τα οικονομικά όλων του ιδιωτικού τομέα θα χειροτερεύουν με τον καιρό. Είναι δεδομένο ότι θα γίνουν απολύσεις, οι αυτοαπασχολούμενοι ακόμα κι αν ανοίξουν τα μαγαζιά, θα συνεχίσουν λόγω του φόβου να έχουν τεράστια μείωση του τζίρου, υποχρεώσεις και ενοίκια θα εξυπηρετούνται με το ζόρι ή καθόλου, θα κλείσουν τελικά πολλά μαγαζιά γιατί αυτό θα τραβήξει πολλούς μήνες, θα απολυθούν υπάλληλοι, ιδιοκτήτες ακινήτων θα έχουν πρόβλημα λόγω μη είσπραξης ενοικίων, ο κόσμος θα συνεχίσει σε περιορισμό εφόσον δεν θα υπάρχει θεραπεία και οι καταναλωτικές συνήθειες θα συνεχίσουν να είναι ίδιες (μόνο φαγητό, καθαριστικά). Όσοι έχουν μαύρα λεφτά θα επιβιώσουν για ένα διάστημα, οι υπόλοιποι θα πάνε σε ξαφνικό θάνατο (λουκέτα). Στο μεταξύ, χρήματα για να "κινούνται" θα έχουν μόνο οι συνταξιούχοι, οι τραπεζικοί και οι υπάλληλοι σε σουπερ μαρκετ, καφέ, σουβλατζίδικα  και μπακάλικα. Ιδιωτικές εταιρίες θα απολύσουν επίσης μεγάλο μέρος προσωπικού αφού μοιραία θα επηρεαστούν κι αυτές από την κρίση (εταιρίες ρεύματος θα πέσουν έξω με χιλιάδες απλήρωτους λογ/σμούς από επιχειρήσεις που δεν θα κάνουν τζιρο, γερμανοί και σια θα έχουν τεράστιο πρόβλημα γιατί κανείς δεν θα ενδιαφέρεται για νεα σύνδεση, χώρια που θα κοπούν άπειρες από απολυμένους εργαζόμενους, μαγαζιά που θα κλεινουν, μηδενική κατανάλωση κ.ο.κ.) και με την τηλεργασία που αναγκαστικά θα έχουν εφαρμόσει, θα μπορούν να βγάζουν τη (λιγοστή) δουλειά με πολύ λιγότερα άτομα. Για τουρισμό και αεροπορικές, δεν το συζητώ. Οδηγούμαστε δηλαδή σε ένα σκοτεινό τούνελ που κατά βάθος πιστεύω ότι είναι πολύ μακρινό το φως μέσα σε αυτό. Κι όλα αυτά γιατί το κλίμα φόβου που έχει δημιουργηθεί, έχει επηρεάσει τους πάντες. Δεν είναι εύκολο να αλλάξει θετικά. Τα κρούσματα είναι λίγα (πραγματικά ίσως είναι δεκαπλάσια, αλλά και πάλι είναι λίγα) και έχει παραλύσει η χώρα υπό το φόβο μην κολλήσουν πολλοί ηλικιωμένοι και χρειαστούν μεθ (που δεν έχουμε τόσες) και πέσει έξω το σύστημα. Που μοιραία θα γίνει αλλά το καθυστερούν μήπως προλάβουν τη θεραπεία. Κι όλα αυτά γιατί γίνονται; Για να μην ρεζιλευτεί η κυβέρνηση και λέμε ότι έφταιξε...και το θυμόμαστε ως τις επόμενες εκλογές και την μαυρίσουμε. Στο μεταξύ ως τότε θα μιλάμε για άλλη Ελλάδα με πολύ μικρότερη οικονομία από τη σημερινή. Δυστυχώς...

19-03-2020 03:21 Παράθεση
0 likes  

Παράθεση από Evi, 16-03-2020 19:12:

Ήρθαν τα πάνω κάτω για όλους. Ας κάνουμε λίγη υπομονή να δούμε πως θα αντιμετωπιστεί η κρίση. Το πρόβλημα είναι παγκόσμιο και όχι μόνο δικό μας. Φοβάμαι μην έχουμε κανένα κραχ χειρότερο από το 2008 με όλα αυτά. Ήδη οι αγορές καταρρέουν. Πάντως μου έκαναν εντύπωση τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης ώστε να πληρώσει άμεσα το δημόσιο τις οφειλές του προς τις επιχειρήσεις. Έδειξε δηλαδή ότι όλον αυτόν τον καιρό ήταν καθαρά θέμα απόφασης και όχι δυσκολιών. Τραγικό κατά την άποψη μου.Πολύ σοβαρή η τοποθέτησή σας. Για τους καταστηματάρχες τι βλέπετε να γίνεται; Ούτε καν ολόκληρα τα επαγγελματικά ενοίκια δεν θα επιδοτήσουν. Μόνο το 40%. Τα καταστήματα καλούνται να πληρώσουν 60% ενοίκιο ενώ οι τζίροι ήταν σχεδόν μηδενικοί από την αρχή του μήνα και τώρα είναι κλειστά. Αυτό το βλέπετε αισιόδοξο για τη συνέχεια; Κάποιοι έχουν χιλιάδες ευρώ ενοίκια, καθώς και λογ/σμους δεκο μεγάλους. Για να μην μιλήσω για το πώς θα ζουν αυτοί οι άνθρωποι και οι οικογένειες τους χωρίς εισόδημα. Με τα 800Ε που θα δώσει για 1,5 μήνα; Μα κάποιος ελ. επαγγ. μπορεί να έβγαζε 5-7 χιλιάδες το μήνα και να είναι πολύτεκνος, να βοηθάει γονείς κλπ. Θα του δώσουν 800 ευρω για σχεδόν δύο μήνες; Αυτό δεν θα είναι καταστροφή; Κι αν έχει και διατροφή; Καταλαβαίνετε πού θα οδηγηθούμε γιατί αυτό θα πάρει πολλούς μήνες. Κι αν ανοίξουν τα μαγαζιά, τέρμα τα επιδόματα ενώ οι τζίροι θα είναι πάλι μηδενικοί επειδή όλοι θα είναι περιορισμένοι μέσα. Όπως και το Μάρτιο. Εκεί θα είναι χειρότερα τα πράγματα. Ούτε ενοίκια θα επιδοτεί ούτε τίποτα, ενώ η οικονομία λόγω μείωσης 80% της κατανάλωσης (πλην του φαγητού) θα εξακολουθεί να βυθίζεται. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα απολυθούν εργαζόμενοι κατά χιλιάδες, ότι οι διοκτήτες ακινήτων δεν θα παίρνουν ενοίκια και ούτε έξωση θα κάνουν γιατί ποιός θα ξανανοικιάσει μαγαζί με τη νέα πραγματικότητα κ.ο.κ. 

Λυπάμαι που το λέω, αλλά τα μέτρα περιορισμού και πανικού ήταν λανθασμένα. Μακροπρόθεσμα θα έχουν πολύ κακά αποτελέσματα. Κι αν δεν γίνουν πολλοί θάνατοι τώρα λόγω ιού, θα γίνουν μετά από αυτοκτονίες απελπισμένων ανθρώπων. Μακάρι να μην γίνει έτσι.

19-03-2020 03:50 Παράθεση
0 likes  
Παράθεση από mycomment, 19-03-2020 03:50:


Πολύ σοβαρή η τοποθέτησή σας. Για τους καταστηματάρχες τι βλέπετε να γίνεται; Ούτε καν ολόκληρα τα επαγγελματικά ενοίκια δεν θα επιδοτήσουν. Μόνο το 40%. Τα καταστήματα καλούνται να πληρώσουν 60% ενοίκιο ενώ οι τζίροι ήταν σχεδόν μηδενικοί από την αρχή του μήνα και τώρα είναι κλειστά. Αυτό το βλέπετε αισιόδοξο για τη συνέχεια; Κάποιοι έχουν χιλιάδες ευρώ ενοίκια, καθώς και λογ/σμους δεκο μεγάλους. Για να μην μιλήσω για το πώς θα ζουν αυτοί οι άνθρωποι και οι οικογένειες τους χωρίς εισόδημα. Με τα 800Ε που θα δώσει για 1,5 μήνα; Μα κάποιος ελ. επαγγ. μπορεί να έβγαζε 5-7 χιλιάδες το μήνα και να είναι πολύτεκνος, να βοηθάει γονείς κλπ. Θα του δώσουν 800 ευρω για σχεδόν δύο μήνες; Αυτό δεν θα είναι καταστροφή; Κι αν έχει και διατροφή; Καταλαβαίνετε πού θα οδηγηθούμε γιατί αυτό θα πάρει πολλούς μήνες. Κι αν ανοίξουν τα μαγαζιά, τέρμα τα επιδόματα ενώ οι τζίροι θα είναι πάλι μηδενικοί επειδή όλοι θα είναι περιορισμένοι μέσα. Όπως και το Μάρτιο. Εκεί θα είναι χειρότερα τα πράγματα. Ούτε ενοίκια θα επιδοτεί ούτε τίποτα, ενώ η οικονομία λόγω μείωσης 80% της κατανάλωσης (πλην του φαγητού) θα εξακολουθεί να βυθίζεται. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα απολυθούν εργαζόμενοι κατά χιλιάδες, ότι οι διοκτήτες ακινήτων δεν θα παίρνουν ενοίκια και ούτε έξωση θα κάνουν γιατί ποιός θα ξανανοικιάσει μαγαζί με τη νέα πραγματικότητα κ.ο.κ. 

Λυπάμαι που το λέω, αλλά τα μέτρα περιορισμού και πανικού ήταν λανθασμένα. Μακροπρόθεσμα θα έχουν πολύ κακά αποτελέσματα. Κι αν δεν γίνουν πολλοί θάνατοι τώρα λόγω ιού, θα γίνουν μετά από αυτοκτονίες απελπισμένων ανθρώπων. Μακάρι να μην γίνει έτσι.Προσωπική μου άποψη είναι ότι η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και όλα τα κράτη, θα ρίξουν πολλά λεφτά στην οικονομία το προσεχές διάστημα για να την στηρίξουν. Χρήμα που θα δημιουργηθεί από το μηδέν, όπως είναι όλο το χρήμα άλλωστε των κεντρικών τραπεζών. Πληθωρισμός δε θα δημιουργηθεί γιατί το περισσότερο από αυτό το χρήμα θα καλύψει απώλειες ΑΕΠ, αλλά και απώλειες από μείωση χρηματιστηριακής αξίας προϊόντων, μετοχών, κ.λ.π.

Όσον αφορά τα Καταστήματα, αυτά θα τα χώριζα σε 3 κατηγορίες:

1. Αυτά που είναι ανοιχτά σήμερα, τα οποία δουλεύουν χωρίς πρόβλημα, κάποιοι μάλιστα κάνουν μεγαλύτερους τζίρους από πριν

2. Αυτά που καλύπτουν μακροχρόνιες ανάγκες όπως καταστήματα ηλεκτρικών, κινητών, παπουτσιών, ρούχων, κλπ τα οποία θα δουν μεγάλους τζίρους μόλις αρχίσει η κυκλοφορία, αφού όλοι θα τρέξουν να προμηθευτούν ό,τι χρειάζονται από αυτά, έστω και αναδρομικά.

3. Αυτά που καλύπτουν παροδικές ανάγκες, όπως ψυχαγωγία, σινεμά, τσιπουράδικα, κλπ για τα οποία ο τζίρος που χάθηκε, χάθηκε για πάντα.

Από τις 3 κατηγορίες η τρίτη πλήττεται πολύ χειρότερα από τις άλλες 2, η πρώτη ίσως καθόλου. Πιστεύω κάποιοι θα ορθοποδήσουν, ειδικά οι δυνατοί, κάποιοι όμως θα κλονιστούν άσχημα και αρκετοί ίσως κλείσουν, ειδικά αν η στήριξη δεν είναι αρκετή, η αν το φαινόμενο τραβήξει για πολύ καιρό. 

19-03-2020 17:26 ΠαράθεσηΑπάντηση: