GrBusinessForum
Η ελληνική κοινότητα του επιχειρείν


Έτερον ήμισι κι επαγγελματικά

4 likes Evi ilias Iasonas Gauss  

Με τι ασχολείται το έτερον ήμισι; Κάνετε την ίδια δουλειά; Συζητάτε τα επαγγελματικά σας θέματα μαζί; Τι κάνετε τώρα με τον κορωνοϊό;

Εμένα ήταν ξενοδοχουπάλληλος (ρεσεψιονίστ) και μετά έκανε ένα κατάλυμα για θρησκευτικό τουρισμό. Οχτώ δωμάτια που πρόσφατα τα επεκτείναμε σε 18 για να μπούμε δυναμικά φέτος, αλλά μας βρήκε ο κορωνοιός και μας πέθανε.

Τα έχει δώσει σε ένα νομαρχιακό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της κορωνοκατάστασης έναντι αποζημίωσης. Ευτυχώς δεν δουλεύουμε με σεζόν κι έχουμε τουρισμό όλο το χρόνο (πλην παγετού και καύσωνα). Ελπίζω να φτιάξει η κατάσταση και να ξεκινήσουν πάλι οι προσκυνητές για Άγιο Ιάκωβο της Κομποστέλας στη Γαλικία.

Έχω ανακατευτεί στη δουλειά της (προσωπική εργασία, οικον. επένδυση κλπ). Κι αυτή βόηθαγε σε αγγλόφωνα ή γαλλόφωνα sites μου. Τώρα που το κύριο site μου είναι στα ελληνικά, τη διασκεδάζουν τα γράμματα που της φαίνονται περίεργα, αλλά προφανώς δεν μπορεί να βοηθήσει, γιατί δεν καταλαβαίνει γρυ.

29-04-2020 17:01 Παράθεση
3 likes ilias Iasonas George  
Ο σύζυγος μου δουλεύει στην εφορία. Γνωριστήκαμε μέσα απ τη δουλειά. Μου αρέσει που έχουμε το ίδιο αντικείμενο και συζητάμε πολύ για θέματα δουλειάς. Το θεωρώ σημαντικό να έχει το ζευγάρι κάτι κοινό να το δένει και εκτός δουλειάς. Για παράδειγμα θα με δυσκόλευε περισσότερο αν ήμουν παντρεμένη με κάποιον που έκανε τελείως άσχετο επάγγελμα με εμένα, όπως αθλητής ή καλλιτέχνης. Γυρνάς στο σπίτι το βράδυ και είναι τόσο διαφορετικά αυτά που βιώνετε κάθε μέρα ο ένας με τον άλλον που δημιουργεί μία απόσταση. Ενώ το κοινό αντικείμενο δημιουργεί επιπλέον δέσιμο. Έτσι το νιώθω εγώ τουλάχιστον, μπορεί να μην ισχύει για όλους.
29-04-2020 17:59 Παράθεση
1 likes George  

Η σύζυγος εργάζεται σε μία εκδοτική εταιρία. Δεν έχουν πολλά κοινά οι δουλειές μας, αλλά έχουμε πολλά να μοιραστούμε γιατί της αρέσει και αυτής το διάβασμα όπως και εμένα

30-04-2020 12:20 Παράθεση
1 likes George  

Η σύντροφος είναι Μαθηματικός διορισμένη. Γνωριστήκαμε από φοιτητές και μείναμε μαζί. Τα αντικείμενα μας έχουν σημεία επαφής κυρίως ως προς το επιστημονικό κομμάτι, όμως από πλευράς καθημερινότητας, οι δουλειές μας είναι εντελώς διαφορετικές, το ίδιο και τα ωράρια. Εκείνη σούπερ σταθερό, μόνο καθημερινές, διακοπές καλοκαίρι, Χριστούγεννα, Πάσχα, εγώ εντελώς αλλοπρόσαλλο και αναλόγως συνθηκών και φόρτου εργασίας.

30-04-2020 18:06 Παράθεση
7 φορές να πέσεις 8 να σηκωθείς
1 likes Evi  

Παράθεση από Evi, 29-04-2020 17:59: Μου αρέσει που έχουμε το ίδιο αντικείμενο και συζητάμε πολύ για θέματα δουλειάς.


Αυτό θα πρέπει να είναι τεράστιο ατού από επαγγελματικής άποψης. Οι φορολογικοί νόμοι, ως προς την ερμηνεία τους, είναι συχνά μία σπαζοκεφαλιά. Αν, ως λογιστής, δεν έχεις αντιμετωπίσει μία ιδιαίτερη κατάσταση, μπορεί να ζοριστείς αρκετά και θέλει συνεργασία με εφοριακό, για να δεις τι εφαρμόζεται στην πράξη. Αυτά μου είπε ο δικός μου λογιστής μια φορά που τα συζητάγαμε. 

Να σε ρωτήσω. Όταν κάνεις τα λογιστικά για λογαριασμό πελάτη, σε υποχρεώνει ο νόμος να συμπεριλάβεις τα στοιχεία σου στη φορολογική του δήλωση; Δηλαδή ότι η δήλωση συντάχθηκε από σένα; Εδώ σε μάς είναι υποχρεωτικό.

01-05-2020 12:06 Παράθεση
1 likes George  

Παράθεση από Marco Polo, 01-05-2020 12:06: Αυτό θα πρέπει να είναι τεράστιο ατού από επαγγελματικής άποψης. Οι φορολογικοί νόμοι, ως προς την ερμηνεία τους, είναι συχνά μία σπαζοκεφαλιά. Αν, ως λογιστής, δεν έχεις αντιμετωπίσει μία ιδιαίτερη κατάσταση, μπορεί να ζοριστείς αρκετά και θέλει συνεργασία με εφοριακό, για να δεις τι εφαρμόζεται στην πράξη. Αυτά μου είπε ο δικός μου λογιστής μια φορά που τα συζητάγαμε. 

Να σε ρωτήσω. Όταν κάνεις τα λογιστικά για λογαριασμό πελάτη, σε υποχρεώνει ο νόμος να συμπεριλάβεις τα στοιχεία σου στη φορολογική του δήλωση; Δηλαδή ότι η δήλωση συντάχθηκε από σένα; Εδώ σε μάς είναι υποχρεωτικό.


Ναι ισχύει αυτό που λες. Ειδικά τα τελευταία χρόνια με τις συνεχείς αλλαγές νόμων, το επάγγελμα μας έχει γίνει κανονική σπαζοκεφαλιά. Για τον άντρα μου αισθάνομαι ότι ο ένας συμπληρώνει τον άλλον επαγγελματικά.

Αναφορικά με την υπογραφή της δήλωσης από λογιστή, αυτή είναι υποχρεωτική για επιχειρήσεις με ετήσια έσοδα άνω των 50.000 ευρώ. 

01-05-2020 15:18 ΠαράθεσηΑπάντηση: