GrBusinessForum
Η ελληνική κοινότητα του επιχειρείν


Εργαζόμενος εν κινήσει

1 likes Iasonas  

Αυτό το νήμα αφορά περιπτώσεις όπου εργάζεσαι ή αναγκάζεσαι να εργαστείς εκτός συνηθισμένων χώρων (επιχείρηση, σπίτι).

Πχ νομάς του ιντερνέτ, ταξίδι όπου πρέπει να έρχεσαι συνέχεια σε επαφή με την επιχείρηση, συνάντηση πελατών/συνεργατών σε άλλη πόλη, αξιοποίηση χρόνου αναμονών σε συγκοινωνίες κλπ


-Καταρχήν βολικός χώρος είναι το ξενοδοχείο που μένεις. Αλλά μπορεί ήδη να έχεις κάνει check out.

-Μπαρ καλών ξενοδοχείων (χωρίς να έχεις κλείσει δωμάτιο). Καμμιά φορά και ταράτσες ξενοδοχείων.

-Ήσυχα café κυρίως αν έχουν ειδικό χώρο στο πίσω μέρος (σάλα, κήπο κλπ)

-Βιβλιοθήκες

-Χώροι coworking, αρκεί να είσαι ενημερωμένος από πριν πού υπάρχουν και πόσο νοικιάζονται.

-Μερικά εμπορικά κέντρα σε ώρες που δεν έχει πολύ κόσμο.

-Πρώτη θέση σε τρένα.

-Πράσινοι χώροι σε μεγάλα οικοδομικά συμπλέγματα. Συνήθως είναι περιφραγμένα, αλλά μπορείς να μπεις μετά από έναν ένοικο που ανοίγει για να μπει. Είναι βέβαια λύση ανάγκης.

-Μέσα στο αυτοκίνητο.

-Δημόσιοι κήποι και πλατείες, ιδίως όπου υπάρχουν πάγκοι.


11-03-2020 19:08 Παράθεση
2 likes Iasonas George  

Ωραίο θέμα Marco Polo, αν και αφορά σχεδόν αποκλειστικά αυτούς που δουλεύουν με laptop ή ορισμένους που δουλεύουν μόνο με το τηλέφωνο. 

Κάποτε, πριν χρόνια, είχα πάει στο Λονδίνο για να βρω δουλειά, αλλά τα προσόντα μου ήταν σε χαμηλότερο επίπεδο και άργησα λίγο. Αφού πέρασε ένας μήνας και δε βρήκα κάτι, άρχισα να μένω σε χοστελ, γιατί ήταν πολύ φθηνότερα, αν και οι συνθήκες ήταν άθλιες γενικά. Η ημέρα μου ήταν ύπνος στο χόστελ, μπανάκι και στις 9 το πρωί το σακίδιο στον ώμο, με το λαπτοπ μέσα και έξω στο δρόμο, προς αναζήτηση ενός ήσυχου σημείου για να οργανώσω τις επόμενες κινήσεις μου. Δεν ήταν ακριβώς δουλειά, δηλαδή δεν παρείχα υπηρεσία, ούτε πληρωνόμουν για αυτό, αλλά πρακτικά ήταν σαν μία κανονική δουλειά, αφού όλη μέρα, έψαχνα αγγελίες, διάβαζα περιγραφές ρόλους εργασίας, διερευνούσα τι εταιρίες μέσα από τα σαιτ και τα reviews τους, βελτίωνα τα βιογραφικό μου, γραφόμουν σε σαιτ ευρέσεως εργασίας, έστελνα αιτήσεις, βιογραφικά, cover letter, email, έπαιρνα τηλέφωνα, κ.ο.κ. Μία κανονική δουλειά με τα ολα της δηλαδή!

Σε ολόκληρο τα Λονδίνο, είχα βρει 3-4 σημεία όπου μπορούσα να δουλέψω με απίστευτη ηρεμία, χώροι άνετοι, με μεγάλους καναπέδες ή καρέκλες, λίγους θαμώνες οι περισσότεροι μοναχικοί στο δικό μου στυλ, ωραία απαλή μουσική, καλός καφές και πολιτική του μαγαζιού ήταν "ελάτε πάρτε τον καφέ σας και αράξτε όσο θέλετε στο μαγαζί μας" σαν το σύνθημα των Σταρμπακς δηλαδή. 

Το βασικό μου σημείο ήταν ένα Nero cafe στο κέντρο, με υπόγειο χώρο, όμορφα διακοσμημένο, τέλεια μουσική,  φαρδιούς καναπεδες, και ράφια με βιβλία που μπορούσες να διαβάσεις. Το προσωπικό πάντα χαμογελαστό και ευδιάθετο. Είχαν και μία καρτούλα που σταμπάριζαν και στους 10 καφέδες, ο επόμενος ήταν κερασμένος. 

Ήταν μία όαση ηρεμίας, αυτοσυγκέντρωσης και εμπνεύσεως , σε μία περίοδο δύσκολη για μένα, με μεγάλη αβεβαιότητα, μεγάλα έξοδα διαβίωσης και μηδενικό εισόδημα, προσόντα σε χαμηλότερο επίπεδο από τώρα και άγχος για το μέλλον και τα επόμενα βήματα, σε μία περίοδο που η πόρτα πίσω στην Ελλάδα ήταν κλειστή λόγω άθλιων συνθηκών εν μέσω κρίσης. 

Εκτός από αυτό το μαγαζί, είχα και μερικά ακόμη στέκια, όπως ένα Starbucks στο Bayswater με υπόγειο χώρο, την καφετέρια του Waterstones στο κέντρο, του μεγαλύτερου βιβλιοπωλείου στην Ευρώπη (5 όροφοι) αλλά και μερικά ακόμη καφέ, που πήγαινα για να αλλάξω περιβάλλον και για να μη με βαρεθούν και τα παιδιά του Nero! Υπήρχαν ημέρες που καθόμουν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ πίνοντας 2-3 καφέδες και τρώγοντας σαντουιτσάκια. 

Και ήμουν ευτυχισμένος, γιατί έκανα πρόοδο στην αναζήτηση εργασίας και είχα κλείσει και κάποιες συνεντεύξεις, ανεπιτυχώς ωστόσο. Τελικά γύρισα Ελλάδα μετά από 3 μήνες στο Λονδίνο και βρήκα δουλειά από Ελλάδα, η μάλλον με πλησίασε μία εταιρία που βρήκε το βιογραφικό μου στο ιντερνετ. Τελικά οι κόποι μου δεν πήγαν χαμένοι! 

Αν έχεις παρόμοιες εμπειρίες και συγκεκριμένα μαγαζιά, θα χαρώ να τις διαβάσω

12-03-2020 14:29 Παράθεση
7 φορές να πέσεις 8 να σηκωθείς
0 likes  

Για εμάς τους δικηγόρους, η καλύτερη λύση είναι το αυτοκίνητο, ειδικά για τηλεφωνήματα που χρειάζεσαι απόλυτη ησυχία.

12-03-2020 19:30 Παράθεση
0 likes  

Λίγες λεπτομέρειες σχετικά με τα οικοδομικά συγκροτήματα και τους πάγκους σε δημόσιους χώρους. Αυτά που γράφω μπορεί να φανούν και λίγο παράξενα, αλλά όπως καταλαβαίνετε χρησιμοποιώ «επιθετικές» τεχνικές. Αυτοί οι χώροι, εκτός από συνήθη εργασία με τον υπολογιστή, μπορούν να αξιοποιηθούν και για παραγωγική εργασία.

Τα οικοδομικά συγκροτήματα σε καλές περιοχές τα βρίσκεις μέσω google earth/google maps και ξεχωρίζουν γιατί έχουν συνήθως πισίνα. Το μεγαλύτερό τους πλεονέκτημα είναι ότι προσφέρουν ένα ειδυλιακό background για λήψη φωτογραφιών και γύρισμα βίντεο για τα σόσιαλ μήντια (insta, youtube κλπ). Αυτό είναι καλό για την εικόνα. Δηλαδή οι followers σου νομίζουν ότι έχεις ευκατάστατους φίλους που σε φιλοξενούν. Αν είναι για φωτό και βίντεο καλό είναι να μιλάς στο φύλακα και να του δώσεις και ένα πουρμπουάρ. Άν είναι απλά για να εργαστείς σε μία ήσυχη γωνία, δεν έχεις να κάνεις τίποτα ή μπορείς να έχεις μία έτοιμη δικαιολογία πχ ότι μόλις είδες έναν πελάτη.

Οι δημόσιοι πάγκοι (με τραπέζι) μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν τζάμπα stand για επίδειξη ενός προιόντος, για συνέντευξη με άτομο του χώρου σου που θα ανεβάσεις στο κανάλι σου, για σφυγμομέτρηση κοινού (ερωτηματολόγιο) ή ελεύθερο διάλογο με τον κόσμο. Απαραίτητο ένα μικρό πανώ με το θέμα για να τραβάει τον κόσμο και cartes-visite ή διαφημιστικά στο τραπέζι. Είναι κάποιου είδους buzz που μαζεύει κόσμο κι έχεις περισσότερο χρόνο να εξηγήσεις πράγματα σε σχέση με το να είσαι μπροστά σε ένα εμπορικό κέντρο και να μοιράζεις φυλάδια που ο άλλος θα πετάξει στο επόμενο σκουπιδοτενεκέ. Και το κυριότερο, όλα αυτά είναι περιεχόμενο για το κανάλι σου, εφόσον τα βιντεοσκοπείς.

12-03-2020 21:33 Παράθεση
0 likes  
Παράθεση από Iasonas, 12-03-2020 19:30:

Για εμάς τους δικηγόρους, η καλύτερη λύση είναι το αυτοκίνητο, ειδικά για τηλεφωνήματα που χρειάζεσαι απόλυτη ησυχία.


Ως οδηγός που περνάει πολλές ώρες την ημέρα στο αυτοκίνητο, επιβεβαιώνω ότι μπορείς να κάνεις το αυτοκίνητο σου δεύτερο σπίτι ή γραφείο, υπό κατάλληλες προυποθέσεις (κυρίως να είναι άνετο και ευρύχωρο).

13-03-2020 14:47 Παράθεση
Are you talking to me?
0 likes  

Ένα ωραίο αρθράκι για εργαζόμενους στο αυτοκίνητο. Πολύ σημαντικό είναι να έχεις επάρκεια σε μπαταρίες και τα συναφή.

Για όσους δουλεύουν με λαπτοπ, είναι πολύ σημαντικό να έχεις αρκετό χώρο, σωστή στάση και κυρίως ένα καλό lap desk για να δουλεύεις άνετα.

https://toomanyadapters.com/tips-tools-working-from-your-car/

15-03-2020 12:48 Παράθεση
7 φορές να πέσεις 8 να σηκωθείςΑπάντηση: