GrBusinessForum
Η ελληνική κοινότητα του επιχειρείν


Εργασία εξ αποστάσεως

1 likes thanasisgr  

Καλησπέρα και καλό κουράγιο σε όλους!
Με αφορμή τον κορωνοϊό, ανοίγω αυτό το σημαντικό θέμα που αφορά πολύ κόσμο και θα απασχολεί ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις και υπαλλήλους, μιας και η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή καλπάζει. 

Προσωπικά δουλεύω εξ αποστάσεως τον περισσότερο χρόνο μου, επομένως είμαι αρκετά εξοικειωμένος με το αυτό το είδος εργασίας και τις ιδιομορφίες του. Θα χαρώ να συμβάλλω όσο περισσότερο μπορώ στο νήμα.

Φυσικά δε μπορούν όλες οι δουλειές να εκτελεστούν από απόσταση, αλλά η λίστα αυξάνει χρόνο με το χρόνο και με το ξέσπασμα του ιού, πάρα πολλά είδη εργασιών εκτελούνται πλέον από το σπίτι, πολλές από αυτές θεωρούνταν αδιανόητο πριν λίγες μέρες. 


28-03-2020 16:15 Παράθεση
7 φορές να πέσεις 8 να σηκωθείς
1 likes thanasisgr  

Μερικά ενδιαφέροντα άρθρα για αρχή:

https://www.huffingtonpost.gr/entry/einai-o-koronoios-e-arche-yia-na-kathierothei-e-ex-apostaseos-eryasia_gr_5e68efe6c5b6670e73020351

https://www.epixeiro.gr/article/102493

https://www.pcsteps.gr/198508

https://www.iefimerida.gr/news/237831/ergasia-ex-apostaseos-9-stis-10-etaireies-tha-tin-prosferoyn-eos-2020

Το τελευταίο άρθρο μοιάζει και λίγο προφητικό28-03-2020 16:19 Παράθεση
7 φορές να πέσεις 8 να σηκωθείς
1 likes Gauss  

Συμβουλές για αποτελεσματική εργασία εξ αποστάσεως

Ανάμεσα σε πολλές επιχειρήσεις, η Google και η Microsoft έχουν δείξει ενδιαφέρον προτείνοντας ή απαιτώντας από τους εργαζομένους να δουλέψουν από το σπίτι, προσφέροντας περισσότερες μέρες άδειας ή διατηρώντας τους μισθούς, παρά τις μειωμένες ώρες.

Άλλωστε η εργασία από το σπίτι δεν είναι κάτι καινούριο. Σύμφωνα με μελέτες, ο παγκόσμιος αριθμός των ανθρώπων που εργάζονται εξ αποστάσεως έχει διπλασιαστεί τα τελευταία 10 χρόνια. Επίσης έχει αποδειχθεί ότι το 76% των εργαζομένων προτιμούν να δουλεύουν από το σπίτι, ειδικά όταν θα πρέπει να συγκεντρωθούν σε ένα πολύπλοκο έργο ή μια απαιτητική εργασία. Όπως θα έχετε παρατηρήσει, στο γραφείο σας διακόπτουν πολύ συχνά! Πράγματι, ξοδεύετε κατά μέσο όρο 11 λεπτά σε μια εργασία πριν σας διακόψουν. Και μετά σας παίρνει άλλα 25 λεπτά να γυρίσετε στο σημείο που ήσαστε πριν, με περισσότερες πιθανότητες να γίνουν λάθη. Οπότε καλύτερα μείνετε σπίτι!

Είναι σημαντικό να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι ο καθένας από τη μεριά του. Η εργασία εξ αποστάσεως μπορεί να οδηγεί σε απομόνωση και η ζωή υπό αβέβαιες συνθήκες είναι αγχωτική. Θα ήθελα να τονίσω ότι η επιτυχής εφαρμογή της απαιτεί δύο σημαντικούς παράγοντες: α) τη διαθεσιμότητα σύγχρονων εργαλείων παραγωγικότητας και β) τη δημιουργία μιας κουλτούρας υπευθυνότητας και εμπιστοσύνης.

Έχει αποδειχθεί ότι το 76% των εργαζομένων προτιμούν να δουλεύουν από το σπίτι, ειδικά όταν θα πρέπει να συγκεντρωθούν σε ένα πολύπλοκο έργο ή μια απαιτητική εργασία.

Αν ανήκετε σε αυτούς που μπορούν να δουλέψουν από το σπίτι, τότε η Life Coach, Ελένη Παπαδάκη, σας προτείνει:

1. Διαβάστε καλά τα μηνύματα. Να ξαναδιαβάζετε ό,τι έχετε γράψει πριν στείλετε ένα email, ώστε να φροντίζετε ότι το μήνυμά σας είναι ξεκάθαρο και στο σωστό τόνο γεφυρώνοντας έτσι την απόσταση μεταξύ σας. Το να στείλετε “ας μιλήσουμε”, ενώ θέλετε να πείτε “ αυτές είναι καλές προτάσεις, ας δούμε πώς μπορούμε να τις εφαρμόσουμε”, είναι κάτι αόριστο και θα προκαλέσει στον παραλήπτη αδικαιολόγητο άγχος. Αν ανησυχείτε για το πώς ο τόνος σας θα γίνει αντιληπτός, πάρτε τηλέφωνο. Ο συνάδελφός σας (που επίσης μπορεί να δουλεύει από το σπίτι) ίσως δεχτεί με ευχαρίστηση την ευκαιρία για λίγη κουβέντα.

2. Χτίστε εμπιστοσύνη. Τα πράγματα που θεωρούνται δεδομένα όταν οι άνθρωποι εργάζονται δίπλα δίπλα, σε ένα εικονικό περιβάλλον, πρέπει να δηλώνονται ρητά και να γίνονται αποδεκτά. Συμφωνείτε με τις προσδοκίες του διευθυντή και της ομάδας σας σχετικά με τις ώρες εργασίας σας; Μοιραστείτε ανοιχτά για οποιεσδήποτε οικογενειακές ανάγκες που απαιτούν να εγκαταλείψετε μια συνάντηση. Ενημερώστε άμεσα τον υπεύθυνό σας εάν χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσετε μια εργασία. Εν ολίγοις, διαχειριστείτε τις προσδοκίες σχετικά με το χρόνο και αυτά που πρέπει να παραδοθούν. Ανοικτή, διαφανής επικοινωνία είναι ο μόνος τρόπος για να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη.

3. Προγραμματίστε ώρες συνεργασίας. Όταν δουλεύουμε εξ αποστάσεως, χάνουμε στιγμές με τους συναδέλφους μας, οι οποίες οδηγούν σε καλές ιδέες: η κουβέντα πριν και μετά τα meetings, η συζήτηση την ώρα του φαγητού κ.α. Όταν κάνετε meeting μέσω τηλεφώνου ή βιντεοκλήσης, προγραμματίστε χρόνο για ανεπίσημες συζητήσεις στην αρχή και το τέλος της συνάντησης. Επίσης, να θυμάστε να είστε περισσότερο παρόντες. Μην φοβάστε να συμμετέχετε στη συνάντηση, να μοιραστείτε πληροφορίες, να παρουσιάσετε την άποψή σας, να συζητήσετε τις ιδέες σας.

4. Βρείτε χρόνο για σύντομα διαλείμματα. Το να απομακρυνθείτε από το γραφείο σας, έστω για 5 λεπτά, σας βοηθά να χαλαρώσετε και να παραμείνετε συγκεντρωμένος. Ένα διάλειμμα είναι κατάλληλο για να κάνετε λίγο stretching, να περπατήσετε ή να αλλάξετε στάση. Βοηθά στην καλύτερη διαχείριση του χρόνου σας καθώς επίσης και η τεχνική Pomodoro.

5. Δημιουργήστε ένα τελετουργικό μετά τη δουλειά. Είναι εύκολο να αυξηθούν οι ώρες εργασίας σας όταν δεν φεύγετε από ένα φυσικό γραφείο συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα, καθιστώντας ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός να θέσετε υγιή όρια. Ο εγκέφαλός σας θα επωφεληθεί από μία εντολή που θα του λέει “η δουλειά τελείωσε”. Μερικές ιδέες: διαλογιστείτε, ακούστε μουσική, διαβάστε ένα περιοδικό ή σηκώστε μερικά βάρη (μερικές έρευνες δείχνουν ότι η γυμναστική με βάρη ενισχύει τη διάθεσή μας περισσότερο από την αερόβια). Ο Cal Newport, συγγραφέας του Deep Work, τελειώνει κάθε μέρα συγκεντρώνοντας σκόρπιες σημειώσεις σε ένα κεντρικό αρχείο, λέγοντας τη φράση ”Η μέρα ολοκληρώθηκε”. “Αυτός είναι ο κανόνας μου,” γράφει, “Αφού έχω πει την μαγική φράση, εάν ένα θέμα σχετικό με τη δουλειά μου έρθει στο μυαλό, αντιδρώ με την ακόλουθη διαδικασία: είπα την φράση ολοκλήρωσης.”

Να θυμάσαι!

Η εργασία από το σπίτι πολλές φορές φαίνεται μοναχική και απομονωμένη, όμως όταν γίνει σωστά, μπορεί να αποφέρει πολλαπλά οφέλη σε όλους. Είναι βολικό, εξοικονομεί χρόνο από τη μετακίνηση, μας δίνει την ευελιξία να συνδυάσουμε την εργασία και τις ευθύνες της προσωπικής μας ζωής, βοηθά στο να εστιάζουμε στα πιο σημαντικά καθήκοντα και μειώνει το άγχος. Η απομακρυσμένη εργασία είναι το μέλλον – όχι και τόσο μακρινό. Ένα μέλλον που πρέπει να αγκαλιάσουμε υπεύθυνα με ανοιχτό μυαλό, με ουσιαστική επικοινωνία και μια κουλτούρα υπευθυνότητας και εμπιστοσύνης και τώρα ειδικά είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε.

https://www.documentonews.gr/article/symboyles-gia-apotelesmatikh-ergasia-ex-apostasews

02-04-2020 12:53 Παράθεση
0 likes  

Παρακάτω, κάποια λινκ με διαθέσιμες θέσεις εργασίας εξ αποστάσεως, από διάφορα sites στο ιντερνετ:

https://www.kariera.gr/%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82/android-developer-(remote-working)-j3m2x5632fwxt0xpwpr

https://www.kariera.gr/%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82/remote-site-monitor-(rsm)-jd96z16lbz3bywnm82p

https://www.kariera.gr/%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82/social-network-account-operators-(remote)-jd81fk72gjfhh7b7d6r


https://www.skywalker.gr/elGR/aggelia/ergasias/Web-Developer-Fully-Remote

https://www.careerjet.gr/jobview/3cf4b4d769bdd597bf16697cce5aa726.html

https://www.careerjet.gr/jobview/117e9f8fdc4b4292a93b8d06c525822c.html

https://www.greece.surveycompare.net

https://www.careerjet.gr/jobview/b1afe0859f3f4df563bdf858559e8cef.html

https://gr.jooble.org/desc/108991763034682504?

https://gr.jooble.org/desc/6243474639474484524

https://gr.jooble.org/desc/-5342329219106441534

https://gr.jooble.org/desc/-5575200114527096654

https://gr.jooble.org/desc/-5924729892481663769

https://gr.jooble.org/desc/8949849959118020715

https://gr.jooble.org/desc/-903081966119175562


02-04-2020 17:36 Παράθεση
0 likes  

Μπράβο, καλά κάνετε και τις συγκεντρώνετε γιατί γίνεται ένας χαμούλης στα σαιτ και έχει πολλές επαναλήψεις αλλά και άκυρες θέσεις.

Αν μπορείτε προσθέσετε και αντίστοιχες δουλειές του εξωτερικού που δέχονται Έλληνες, πιστεύω θα βοηθούσε.

03-04-2020 18:20 Παράθεση
0 likes  

Η παρακάτω απόφαση αφορά κυρίως τους εργαζομένους εξ αποστάσεως:

Τους όρους εφαρμογής των έκτακτων εργασιακών μέτρων και την προθεσμία δήλωσης τους από τους εργοδότες στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, καθορίζει υπουργική απόφαση η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Κοινό παρονομαστή αποτελεί η ρήτρα μη απόλυσης, με ιδιαιτερότητες όμως ανάλογα με τα μέτρα που θα επιλέξει ο εργοδότης.

Ειδικότερα:

Τηλεργασία- Εξ αποστάσεως εργασία

– Οι εργοδότες που επιλέγουν την εξ αποστάσεως εργασία, υποχρεούνται να υποβάλλουν, μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα από την εφαρμογή του μέτρου αυτού, το ειδικό έντυπο.
– Αν συμφωνήσουν για την κάλυψη πρόσκαιρων αναγκών της επιχείρησης τους με εργαζομένους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή, την παροχή εργασίας με τηλεργασία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατ’ανώτατο όριο μέχρι 10% των εργαζομένων που τελούν σε αναστολή (η αμοιβή για την απασχόληση, βαρύνει τον εργοδότη). Οι επιχειρήσεις-εργοδότες, υποχρεούνται να δηλώσουν την πρόσκαιρη αυτή τηλεργασία, πριν την έναρξη πραγματοποίησης της με το ειδικό έντυπο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι εργοδότες που κάνουν χρήση της ρύθμισης αυτής, υποχρεούνται, για όσο χρόνο κάνουν χρήση του μέτρου να διατηρήσουν, τον ίδιο αριθμό θέσεων εργασίας, δηλαδή τους ίδιους εργαζόμενους και με τους ίδιους όρους εργασίας, που σημαίνει ότι για τους εργοδότες που κάνουν χρήση της ρύθμισης απαγορεύεται ρητά να προβούν σε καταγγελία των συμβάσεων εργασίας για το σύνολο του προσωπικού τους και, σε περίπτωση πραγματοποίησής της, αυτή είναι άκυρη. Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρείται η λύση σύμβασης εργασίας με οικειοθελή αποχώρηση και η λύση σύμβασης ένεκα συνταξιοδότησης.

– Οι εργοδότες, θέτουν σε εφαρμογή το σύστημα εργασίας με προσωπικό ασφαλούς λειτουργίας, κατά το οποίο:

α) με περίοδο αναφοράς τον μήνα, κάθε εργαζόμενος μπορεί να απασχολείται κατ’ ελάχιστο δύο εβδομάδες, συνεχόμενα ή διακεκομμένα, και

β) ανά εβδομάδα εντάσσεται σε αυτόν τον τρόπο οργάνωσης τουλάχιστον το 50% του προσωπικού της επιχείρησης.

Δεν προβλέπεται ρητά η μείωση μισθών, η οποία επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης.

Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα από την εφαρμογή του αυτού του τρόπου εργασίας, να το δηλώσουν στο ειδικό έντυπο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι εργοδότες που κάνουν χρήση της ρύθμισης, υποχρεούνται, για όσο χρόνο κάνουν χρήση του μέτρου να διατηρήσουν, τον ίδιο αριθμό θέσεων εργασίας, δηλαδή τους ίδιους εργαζόμενους και με τους ίδιους όρους εργασίας, που σημαίνει ότι για τους εργοδότες που κάνουν χρήση της ρύθμισης, απαγορεύεται ρητά να προβούν σε καταγγελία των συμβάσεων εργασίας για το σύνολο του προσωπικού τους και, σε περίπτωση πραγματοποίησής της, αυτή είναι άκυρη. Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρείται η λύση σύμβασης εργασίας με οικειοθελή αποχώρηση και η λύση σύμβασης ένεκα συνταξιοδότησης.

– Εργοδότης, ο οποίος μεταφέρει προσωπικό από επιχείρηση του ομίλου σε επιχείρηση του ιδίου ομίλου, κατόπιν σχετικής μεταξύ τους συμφωνίας, και για όσο χρόνο υπάγεται στους σχετικούς ΚΑΔ, υποχρεούται μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα από την εφαρμογή του μέτρου αυτού της μεταφοράς να το δηλώσει στο ειδικό έντυπο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι εργοδότες που κάνουν χρήση της ανωτέρω ρύθμισης, υποχρεούνται, για όσο χρόνο κάνουν χρήση του μέτρου να διατηρήσουν, τον ίδιο αριθμό θέσεων εργασίας, δηλαδή τους ίδιους εργαζόμενους και με τους ίδιους όρους εργασίας που σημαίνει ότι για τους εργοδότες που κάνουν χρήση της ρύθμισης του παρόντος, απαγορεύεται ρητά να προβούν σε καταγγελία των συμβάσεων εργασίας για το σύνολο του προσωπικού τους και, σε περίπτωση πραγματοποίησής της, αυτή είναι άκυρη. Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρείται η λύση σύμβασης εργασίας με οικειοθελή αποχώρηση και η λύση σύμβασης ένεκα συνταξιοδότησης.

Τα νέα έντυπα

Τα έντυπα, που πρέπει να συμπληρώσουν οι εργοδότες, είναι τα εξής:
α) «ΕΝΤΥΠΟ 4.1 ΔΗΛΩΣΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΕΝΤΥΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 4 ΠΑΡ. 2 ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ (Α΄ 55/11.03.20)»
β) «ΕΝΤΥΠΟ 4.2 ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗΣ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΕΝΤΥΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 4 ΤΟΥ ΚΕΦ. Α.2. ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
12998/232/23-3-2020 (Β’1078/28-3-2020) ΜΕ ΡΗΤΡΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΡΗΤΡΑ ΑΚΥΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ».
γ) «ΕΝΤΥΠΟ 4.3: ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΡΟΠΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ- ΕΝΤΥΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 9 ΠΝΠ (Α΄ 68/20-3-2020) ΜΕ ΡΗΤΡΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΡΗΤΡΑ ΑΚΥΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ».
δ) «ΕΝΤΥΠΟ 4.4: ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΟΜΙΛΟΥΕΝΤΥΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 10, ΠΝΠ (Α΄ 68/20-3-2020) ΜΕ ΡΗΤΡΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΡΗΤΡΑ ΑΚΥΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ».

http://athina984.gr/wp-site/2020/04/04/i-ypoyrgiki-apofasi-gia-ta-ektakta-ergasiaka-metra/

05-04-2020 13:09 Παράθεση
7 φορές να πέσεις 8 να σηκωθείς
1 likes Giwta32  

KPMG: Θετικοί στην εξ αποστάσεως εργασία 7 στους 10 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα

Έτοιμοι να περάσουν σε ένα διαφορετικό μοντέλο εργασίας, εκτός γραφείου και με μεγαλύτερη αξιοποίηση της τεχνολογίας εμφανίζονται οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με το «Βαρόμετρο για τις συνθήκες εργασίας στην εποχή του Covid-19» της KPMG, οι εργαζόμενοι δείχνουν διατεθειμένοι να συνεργάζονται ηλεκτρονικά το ίδιο αποτελεσματικά όπως και δια ζώσης. Όσο για τη μέτρηση του αποτελέσματος και την εξασφάλιση του ιδίου επιπέδου παραγωγικότητας, θα είναι μία από τις προκλήσεις για τις εταιρείες και τις διοικήσεις αυτών.

Στόχος της έρευνας της KPMG είναι η διερεύνηση των προκλήσεων που βιώνουν οι εργαζόμενοι σε σχέση με την εξ αποστάσεως εργασία, την εκ περιτροπής εργασία, ή την ανάγκη της καθημερινής τους παρουσίας τους στους χώρους εργασίας.

Θετικοί στην τηλεργασία - Ανάγκη για υποστήριξη

Το 67% του δείγματος της έρευνας έχει για την εργασία εξ αποστάσεως θετική ή πολύ θετική στάση σε πιθανή καθιέρωση της ως μελλοντική παροχή εταιρείας ή επιλογή μορφής εργασίας. Μάλιστα 8 στους 10 αξιολογεί ως το μεγαλύτερο όφελος της εξ αποστάσεως εργασίας, τον χρόνο που κερδίζουν από τις μετακινήσεις.

Η θετική αποδοχή φτάνει το 76% στις μικρότερες ηλικίες εργαζομένων έως 30 ετών, ενώ προοδευτικά μειώνεται έως το 56% για τους εργαζόμενους άνω των 60 ετών. Ο Ασφαλιστικός κλάδος είναι ο μεγαλύτερος οπαδός της τηλεργασίας αγγίζοντας το 78% θετικής στάσης, ενώ ο κλάδος της Βιομηχανίας βρίσκεται στον αντίποδα με το να είναι κατά 40% θετικά προσκείμενος. 

Εννέα στους δέκα εργαζόμενους που έλαβαν μεγάλη ή πολύ μεγάλη ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη επηρεάστηκαν θετικά ως προς την εικόνα που έχουν για την εταιρεία τους.

Η παροχή «πρόσβαση/κάλυψη εξόδων ιατρού ή ψυχολόγου» παρόλο που προσφέρθηκε μόνο στο 8% του δείγματος, σε σχέση με όλες τις άλλες εταιρικές παροχές για ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη, είχε στην αίσθηση υποστήριξης των εργαζόμενων τη μεγαλύτερη ποσοστιαία θετική επίδραση (80%).

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν υποστηριχθεί ψυχολογικά και κοινωνικά από την εταιρεία τους αυτή τη περίοδο, είναι λιγότερο ανήσυχοι για τα οικονομικά τους και την αλλαγή στο βιοτικό τους επίπεδο σε σχέση με όσους δεν έχουν υποστηριχθεί, με το επίπεδο της ανησυχίας τους να κυμαίνεται μεταξύ 38% - 6% ανάλογα το βαθμό υποστήριξης που έλαβαν.

Οι προβληματισμοί

Η εργασία στον χώρο του σπιτιού έχει και τα προβλήματά της. Το 57% των εργαζομένων  δηλώνουν ότι η αρνητική παραγωγικότητα τους οφείλεται στο περιβάλλον του σπιτιού τους, καθώς συγκατοικεί με παιδιά (σε ποσοστό 74%). Η φασαρία και τα παιδιά αναδεικνύονται ως η κύρια αιτία για μειωμένη παραγωγικότητα και ακολουθεί η απουσία τεχνολογικής και υλικοτεχνικής υποδομής.

Η απουσία σαφών ορίων μεταξύ εργασίας και ξεκούρασης (59%) και η έλλειψη αλλαγής παραστάσεων (57%), είναι αυτά που δυσκολεύουν περισσότερο τους εργαζόμενους στην εξ αποστάσεως εργασία.

https://www.insider.gr/ergasia/oikonomia/135391/kpmg-thetikoi-stin-ex-apostaseos-ergasia-7-stoys-10-ergazomenoys-ston

23-04-2020 16:33 Παράθεση
7 φορές να πέσεις 8 να σηκωθείς
0 likes  
Παράθεση από Gauss, 23-04-2020 16:33:

Η απουσία σαφών ορίων μεταξύ εργασίας και ξεκούρασης (59%) και η έλλειψη αλλαγής παραστάσεων (57%), είναι αυτά που δυσκολεύουν περισσότερο τους εργαζόμενους στην εξ αποστάσεως εργασία.

https://www.insider.gr/ergasia/oikonomia/135391/kpmg-thetikoi-stin-ex-apostaseos-ergasia-7-stoys-10-ergazomenoys-ston


Είχα διαβάσει  για κάποια Αμερικανίδα που δούλευε από το σπίτι, ότι κάθε πρωί ντυνόταν κανονικά σαν να ήτανε να πάει στο γραφείο, έφευγε από το σπίτι της, περπατούσε μέχρι τη στάση του τρένου, καθόταν λίγη ώρα και γυρνούσε στο σπίτι για να δουλέψει! Την έκανε να αισθάνεται ότι πηγαίνει κανονικά στη δουλειά της σαν να πήγαινε στο γραφείο

26-04-2020 12:14 ΠαράθεσηΑπάντηση: