GrBusinessForum
Η ελληνική κοινότητα του επιχειρείν
0 likes  
Συζήτηση σχετικά με την αγορά των ακινήτων και το Real Estate
09-11-2019 12:58 Παράθεση
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός
0 likes  
Η ζήτηση αναθερμαίνεται για οικόπεδα https://www.capital.gr/agora-akiniton/3392338/i-zitisi-anathermainetai-gia-oikopeda
09-11-2019 12:59 Παράθεση
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός
0 likes  
Στην επαρχία που ζω δεν βλέπω να έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα οι τιμές των ακινήτων, παρότι Αθήνα διαβάζω γίνεται χαμός
10-11-2019 07:13 Παράθεση
0 likes  
Παράθεση από ilias, 10-11-2019 07:13: Στην επαρχία που ζω δεν βλέπω να έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα οι τιμές των ακινήτων, παρότι Αθήνα διαβάζω γίνεται χαμός

Στην επαρχία δεν υπάρχει αύξηση της ζήτησης όπως έγινε στην Αθήνα λόγω των τουριστών και του airbnb.
11-11-2019 08:55 Παράθεση
0 likes  
Παράθεση από Kostas57, 11-11-2019 08:55: Στην επαρχία δεν υπάρχει αύξηση της ζήτησης όπως έγινε στην Αθήνα λόγω των τουριστών και του airbnb.

Επίσης, στην επαρχία έχει πιο πολλά σπίτια, πολλοί έχουν και δεύτερα σπίτια-εξοχικά σε διπλανό χωριό, οπότε υπάρχει μεγάλη προσφορά σπιτιών, την ίδια ώρα που πολύς κόσμος φεύγει για μεγαλουπόλεις ή στο εξωτερικό για δουλειά
16-11-2019 08:04 Παράθεση
0 likes  
Όπωτε χαζεύω αγγελίες σε site με σπίτια, μαγαζιά και διαμερίσματα μου έρχεται μια αίσθηση πως ...λεφτά υπάρχουν και τα έχουν όλοι εκτός απο εμένα ... Ότι μου αρέσει είναι απλησίαστο και ότι είναι στις δυνάμεις μου μόνο για λαθρομετανάστες θα έκανε.. Πόσο πιστεύετε πως μπορεί να πέσει μια τιμή της xe για παράδειγμα μετά απο μια σκληρή διαπραγμάτευση και προσφορά μετρητών και άμεσης εξόφλησης?5-10-20-40%?
16-11-2019 12:57 Παράθεση
0 likes  
Παράθεση από BusinessWolf, 16-11-2019 12:57: Όπωτε χαζεύω αγγελίες σε site με σπίτια, μαγαζιά και διαμερίσματα μου έρχεται μια αίσθηση πως ...λεφτά υπάρχουν και τα έχουν όλοι εκτός απο εμένα ... Ότι μου αρέσει είναι απλησίαστο και ότι είναι στις δυνάμεις μου μόνο για λαθρομετανάστες θα έκανε.. Πόσο πιστεύετε πως μπορεί να πέσει μια τιμή της xe για παράδειγμα μετά απο μια σκληρή διαπραγμάτευση και προσφορά μετρητών και άμεσης εξόφλησης?5-10-20-40%?

Στην Αθήνα και σε τουριστικά μέρη έχουν ανέβει πολύ οι τιμές, άρχισαν να ζητάνε όσα τους κατέβει, όπως πριν την κρίση. Σε μη τουριστικά μέρη, οι τιμές είναι ακόμη σε λογικά επίπεδα, ίσως να μην έχουν ανέβει και καθόλου. Σχετικά με το ερώτημα σου για το παζάρεμα: Πρόσφατα κοιτούσα αγγελίες στην περιοχή που νοικιάζω ένα σπίτι στην Νέα Ιωνία-Αθήνα, και ενώ οι τιμές ενοικίασης έχουν ανέβει τουλάχιστον 30-40% σε σχέση με την κρίση, οι τιμές πώλησης είναι σχεδόν ίδιες! Μου κάνει εντύπωση και είναι κάτι που παρακολουθώ χρόνια τώρα, οπότε ξέρω καλά τι παίζει στην περιοχή. Αυτό μάλλον συμβαίνει γιατί δεν υπάρχουν στεγαστικά δάνεια που να μπορούν να σπρώξουν τις τιμές πώλησης, ενω αντίθετα η μείωση της ανεργίας και κυρίως το airbnb έχουν εκτοξεύσει τα ενοίκια. Φυσικά αυτό είναι στρέβλωση και κάποια στιγμή θα διορθωθεί με τον έναν η τον άλλον τρόπο, και η αναλογία πώληση/ενοικίαση θα πάει στα κανονικά επίπεδα. Σύμφωνα με το παραπάνω, πιστεύω ότι χωράει παζάρεμα σε μη τουριστικές περιοχές, όπου είναι φανερό πως δεν υπάρχει ζήτηση και πολλοί πωλητές που πιέζονται χρονικά, θα υποχωρήσουν εύκολα. Το ίδιο και στην Αθήνα, σε περιοχές που δεν έχουν ανέβει οι τιμές πώλησης. Και εκεί πιθανό να υπάρχουν πωλητές που περιμένουν καιρό και έχει εξαντληθεί η υπομονή τους. Ένα καλό τιπ είναι να ψάχνεις για αγγελίες με πολλαπλές τιμές πώλησης (αυτές που ανεβάζουν 2-3 φορές το ίδιο σπίτι με διαφορετική τιμή). Εκεί πιστεύω χωράει παζάρι, αφού εξ ορισμού ο πωλητής δείχνει ότι είναι διαπραγματεύσιμος.
16-11-2019 13:16 Παράθεση
0 likes  
Παράθεση από BusinessWolf, 16-11-2019 12:57: Πόσο πιστεύετε πως μπορεί να πέσει μια τιμή της xe για παράδειγμα μετά απο μια σκληρή διαπραγμάτευση και προσφορά μετρητών και άμεσης εξόφλησης?5-10-20-40%?

Αν μιλήσεις απ ευθείας με τον πωλητή, χωρίς μεσίτη, έχεις πιο πολλές πιθανότητες για παζάρι. Μην ξεχνάς ότι γλυτώνετε και τα μεσιτικά έτσι. Αυτοί που πηγαίνουν μέσω μεσίτη, οι μεσίτες τους περνάνε ακτινογραφία και αν υπάρχει περιθώριο για τρελό παζάρι, είτε το χτυπάν αυτοί, είτε το σπρώχνουν σε γνωστούς, πριν ακόμη βγει η αγγελία στο ευρύ κοινό
16-11-2019 14:33 Παράθεση
0 likes  

Με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς τι παίζει; Έχει συμμετάσχει κάποιος;

Βλέπω μια καλή περίπτωση στη περιοχή μου και σήμερα πέρασα απ´εξω  να δω την κατάσταση του κτηρίου!Είδα όμως και άλλλο άτομο να κάνει το ίδιο!

Η τιμή εκκίνησης είναι λογική!Το πόσο μπορεί να πάει επάνω με προβληματίζει !

Λέω για την εμπειρία να πάρω μέρος!

Θα ζητήσω όμως από τον συμβολαιογράφο που τον τρέχει να Ρίξω και μια ματιά μέσα να δω πως είναι το ακίνητο αν και η περιοχή μου κάνει!Αν είναι προνομιακό στο κτήριο ίσως αξίζει και σκληρό χτύπημα στον πλειστηριασμό !

Έχει να συμβουλέψει κάποιος κάτι; 

25-01-2020 20:47 Παράθεση
0 likes  

 Παράθεση από BusinessWolf, 25-01-2020 20:47:

Με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς τι παίζει; Έχει συμμετάσχει κάποιος;

Βλέπω μια καλή περίπτωση στη περιοχή μου και σήμερα πέρασα απ´εξω  να δω την κατάσταση του κτηρίου!Είδα όμως και άλλλο άτομο να κάνει το ίδιο!

Η τιμή εκκίνησης είναι λογική!Το πόσο μπορεί να πάει επάνω με προβληματίζει !

Λέω για την εμπειρία να πάρω μέρος!

Θα ζητήσω όμως από τον συμβολαιογράφο που τον τρέχει να Ρίξω και μια ματιά μέσα να δω πως είναι το ακίνητο αν και η περιοχή μου κάνει!Αν είναι προνομιακό στο κτήριο ίσως αξίζει και σκληρό χτύπημα στον πλειστηριασμό !

Έχει να συμβουλέψει κάποιος κάτι; Καλημέρα BusinessWolf. 

Καλό είναι να διαβάσεις καλά το νόμο για τους ηλ.πλειστηριασμούς

http://www.dsanet.gr/Epikairothta/Nomothesia/ya%2041756.htm

Δες και στο σαιτ των πλειστηριασμών μήπως έχει αλλάξει κάτι, έχουν καλές οδηγίες.

Το σημαντικότερο είναι να έχεις το ποσό της εγγύησης για να συμμετάσχεις, τα άλλα είναι διαδικαστικά.

Από κει και πέρα, σημαντικά είναι:

  • η τιμή εκκίνησης, που είναι λογική απ ότι λες
  • η εκτιμώμενη εμπορική αξία του ακινήτου. Μπορεις και εσύ να κάνεις μία εκτίμηση βάσει των αγγελιών στη xe.gr και στο σπιτόγατο για την περιοχή, αλλά ακόμη καλύτερα να δώσεις ένα μικρό ποσό σε ανεξάρτητο εκτιμητή για να κάνει πιο καλή εκτίμηση. Νομίζω με 70-150 ευρώ περίπου θα βρεις κάποιον 
  • Τέλος, σημαντικό είναι το ποσό πέρα από το οποίο θα αποχωρήσεις από τη διαδικασία, δηλαδή πόσο είσαι διατεθιμένος να πληρωσεις για το ακίνητο. Αυτό είναι καθαρά δικό σου ζήτημα και εξαρτάται από την εκτίμηση σου για άνοδο των τιμών στο μέλλον, από τη χρήση που θα το κάνεις, από το πόσο θα το κρατήσεις, από τα γενικότερα επενδυτικά σου σχέδια, από τη σημασία που έχει για εσένα η περιοχή και το σημείο, κλπ

Καλό είναι να το δεις από μέσα όπως είπες, μην τυχόν έχουν γίνει ζημίες από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη ή απλά χρειάζεται γερή ανακαίνιση.

Επίσης, καλό είναι να κάνεις μία γενικότερη έρευνα για το ακίνητο, όπως θα έκανες αν το αγόραζες απ ευθείας, δηλαδή τι γείτονες έχει, καταστήματα, μέσα μεταφοράς, εγκληματικότητα, απόσταση απ το κέντρο, κλπ 

Ουσιαστικά θα το αγοράσεις το σπίτι, άσχετα το ότι θα γίνει μέσω πλ/μου. 

Εγώ έχω μία θεωρία που λέω ότι αν ένα σπίτι με ικανοποιεί κατά 80% σε σχέση με αυτά που ψάχνω (100% δεν υπάρχει) τότε προχωράω σε αγορά.

Αν τελικά συμμετάσχεις, πες μας την εμπειρία σου για να πάρουμε και εμείς μία γεύση από την πραγματική διαδικασία.

26-01-2020 11:12 ΠαράθεσηΑπάντηση: